Sandhi_124.jpg

winemakers dinner

SANDHI WINES / DOMAINE DE LA CÔTE, CALIFORNIA

Rajat Parr og Sashi Moorman har sammen bygget opp de to anerkjente vinhusene Sandhi Wines og Domaine de la Côte. Prosjektet startet med Domaine de la Côte i 2007, og ble i 2010 utvidet med Sandhi, som fungerer mer som en negociant-virksomhet. Stilen hos de to vinhusene er ganske lik, og vektlegger druenes eleganse, syrefriskhet og kompleksitet. Dette skinner gjennom i vinene, som er svært komplekse og interessante.

Domaine de la Côtes vinmarker har ekstremt høy tetthet av vinplanter (10-12 000 planter per hektar, noe som er langt mer enn noen andre i appellasjonen). Vinmarkene i Santa Rita Hills er også svært kjent for det spesielle jordsmonnet, som inneholder mye kiselgur (også kjent som diatomejord). Domaine de la Côte har jobbet økologisk siden oppstarten, og siden 2017 har de også inkludert stadig flere biodynamiske prinsipper i kultiveringen. Filosofien er at jo mindre man tilsetter, jo mindre fjerner man fra vinen. Vinene vinifiseres utelukkende med hele klaser, og eikebruken holdes til under 30 prosent nye franske fat.

Sandhi har som mål å lage finessepregede og balanserte viner med sømløs integrering av mineralitet, friskhet og struktur, noe som gir viner med både kraft og sjarm. Vinene fermenteres utelukkende med villgjær, og vinifikasjonen foregår i hovedsak på sementtanker og gamle eikefat (noen viner får litt ny fransk eik). Chardonnayene gjennomgår full malolaktisk gjæring og modnes på bunnfallet uten omrøring, og det er kun disse som klares og filtreres lett.

4 retters meny - 6 viner
Dato: Torsdag 27. september
Kl: 19.00
Pris: 1365,- per person

For reservasjon for 8 gjester eller fler:

E-post: post@festningenrestaurant.no
Telefon: +47 22 83 31 00

For reservasjon av Winemakers Dinner: 
Velg Winemakers Dinner og 27. september i bookingkalenderen.

NB! Når du har gjort en reservasjon vil du motta en bekreftelse. Der du må legge inn ditt kredittkort som garanti innen 48 timer. Det holdes 1 kr i kortet og dette er kun som garanti. Du velger selv hvordan du ønsker å betale når du er hos oss på Winemakers Dinner.

Ved kansellering eller endringer gjort senere enn 3 dager før arrangementet vil det bli belastet et bookinggebyr på 700 kr per person.

Møter man ikke opp til arrangementet vil middagen bli belastet i sin helhet med 1365 kr per person.

Sandhi_150.jpg
festningen-9406.jpg
 
 
NO / EN