large 8[1].jpeg

winemakers dinner

Vincent GiRardin, Frankrike

Vincent Girardins familie kommer fra Santenay og 11 generasjoner har erfaring med vinproduksjon. I 1980 begynte 19 år gamle Vincent å lage vin og arvet beskjedne to hektar med vinmark. Han gjorde raskt suksess med vinene sine og kunne litt etter litt utvide med flere vinmarker. I 2012 valgte han å selge vinhuset til sin forretningspartner Jean-Pierre Nié. 

I dag jobber de samme ni personene på vingården med ønologer Erik Germain i spissen. Han kjenner hver eneste parsell som sin egen bukselomme, og det er hans personlige touch som sørger for husets rene, finessepregede og livlige vinstil med perfekt balanse mellom smaksrikdom og eleganse.

Maison Vincent Giardin lager vin fra hele Burgund, men hovedfokuset ligger på Côte de Beaune. Vinene lages i en moderne stil og er aromatiske, åpne og fruktige, samtidig som de utvikler seg langsomt og lagrer godt. I vinmakingen legges det dessuten stor vekt på å gi hver enkelt vin et mest mulig terroirtypisk uttrykk heller enn en produsentsignatur. Vinene lages på tradisjonelt vis med spontanfermentering og lang modning på bunnfallet i eikefat fra de beste skogene i Frankrike. Andelen ny eik holdes så lav som mulig, og månekalenderen følges i alle deler av vinifikasjonen.

4-retters meny - 7 viner
Dato: Onsdag 21. mars
Kl: 19.00
Pris: 1495,- per person

For reservasjon for 8 gjester eller fler:

E-post: post@festningenrestaurant.no
Telefon: +47 22 83 31 00

For reservasjon av Winemakers Dinner: 
Velg Winemakers Dinner og 21. mars i bookingkalenderen.

NB! Når du har gjort en reservasjon vil du motta en bekreftelse. Der du må legge inn ditt kredittkort som garanti innen 48 timer. Det holdes 1 kr i kortet og dette er kun som garanti. Du velger selv hvordan du ønsker å betale når du er hos oss på Winemakers Dinner.

Ved kansellering eller endringer gjort senere enn 3 dager før arrangementet vil det bli belastet et bookinggebyr på 700 kr per person.

Møter man ikke opp til arrangementet vil middagen bli belastet i sin helhet med 1495 kr per person.

large 45 Eric[1].jpeg
festningen-9406.jpg
 
 
NO / EN