Weingut wittmann

Weingut Wittmann, har de siste årene høstet mye anerkjennelse i internasjonal presse for sine viner. Få produsenter i Tyskland lager i dag bedre tørre rieslinger i en konsentrert fruktig, syrlig og klar vinstil enn Wittmann. Familien har vært virksomme i Westhofen i den sydlige delen av Rheinhessen siden 1663, men deres gode rykte og anerkjennelse skyldes utviklingen Wittmann har hatt de siste 15 årene. I dag deles arbeidsoppgavene på eiendommen mellom Guenter, Elisabeth og sønnen Phillip. Eiendommen er nå på ca 25 hektar med en total produksjon på ca 150 000 flasker. Andelen riesling ligger på 35%, ellers dyrkes 16% müller-thurgau og 10% sylvaner, 10% weissburgunder og ca 30% andre druesorter. 

 

4-retters meny - 8 viner
Dato: Onsdag 23. august
Kl: 19.00
Pris: 1345,- per person

For reservasjon av Winemakers Dinner; velg Winemakers Dinner og 23. august i kalenderen nedenfor.

Les mer om Wingut Wittman

Siden 1990 har produksjonen ved eiendommen vært drevet etter biodynamiske prinsipper, og produktene er i dag Debio-sertifisert. Jordsmonnet i vinmarkene består av leire med varierende til stor andel kalkkonsentrasjon i form av erodert kalkstein og løssavleiringer av fin sand og silt. Rheinhessen er et av få vekstområder i Tyskland med stedvis høy kalkforekomst i jordsmonnet. Det medvirker til at vinene med slik lokal adresse får et transparent aromabilde preget av modne syrlige frukter i kombinasjon med markant mineralkarakter. Eiendommens druemateriale høstes for hånd og gis noen timers prefermentering før alkoholgjæringen settes i gang. Vinen fermenteres med naturlig gjær fra vinmarkene i store eikeliggere på 2000 liter på 18-20 grader. Vinene ligger på bunnfallet inntil de tappes på flaske på forsommeren det påfølgende året etter vinhøsten.

NO / EN