Weingut wittmann

Familien Wittmann har vært virksomme i Westhofen i den sydlige delen av Rheinhessen siden 1663. De siste årene har de høstet mye anerkjennelse for deres tørre rieslinger. Vinene er laget i en konsentrert, fruktig og syrlig stil. I dag deles arbeidsoppgavene på eiendommen mellom Guenter, Elisabeth og sønnen Phillip. Eiendommen er på ca 25 hektar med en total produksjon på ca 150 000 flasker i Âret. Andelen Riesling ligger på 35%, ellers dyrkes 16% Müller-Thurgau og 10% Sylvaner, 10% Weissburgunder og ca 30% andre druesorter.

På denne kvelden kan du være en av de første til  smake på vinene som først lanseres senere i høst. Vi gleder oss til winemakers dinner med nøye utvalgte viner satt til menyen komponert av vÂr kjøkkensjef Jonathan. 

 
 
 

Praktisk informasjon

4-retters meny - 8 viner
Dato: Onsdag 23. august
Kl: 19.00
Pris: 1345,- per person

For reservasjon av Winemakers Dinner: 
Velg Winemakers Dinner og 23. august i bookingkalenderen.

NB! Når du gjør bestillingen vil du motta en preliminær bekreftelse der du må legge inn ditt kredittkort som garanti innen 48 timer. Det holdes 1 kr i kortet og dette er kun som garanti. Du velger selv hvordan du ønsker å betale når du er hos oss på Winemakers Dinner.

Et bookinggebyr på 400 kr per person vil bli belastet ved kansellering eller endringer gjort senere enn 3 dager før middagen.

Et gebyr på 1345 kr per person vil belastes ved no-show/ikke oppmøte.

 
 
Familien Wittmann

Familien Wittmann

 
 

Les mer om Wingut Wittman

Siden 1990 har produksjonen ved eiendommen vært drevet etter biodynamiske prinsipper, og produktene er i dag Debio-sertifisert. Jordsmonnet i vinmarkene består av leire med varierende til stor andel kalkkonsentrasjon i form av erodert kalkstein og løssavleiringer av fin sand og silt. Rheinhessen er et av få vekstområder i Tyskland med stedvis høy kalkforekomst i jordsmonnet. Det medvirker til at vinene med slik lokal adresse får et transparent aromabilde preget av modne syrlige frukter i kombinasjon med markant mineralkarakter. Eiendommens druemateriale høstes for hånd og gis noen timers prefermentering før alkoholgjæringen settes i gang. Vinen fermenteres med naturlig gjær fra vinmarkene i store eikeliggere på 2000 liter på 18-20 grader. Vinene ligger på bunnfallet inntil de tappes på flaske på forsommeren det påfølgende året etter vinhøsten.

 
NO / EN