





FESTNINGEN Restaurant
Festningen Restaurant er et brasserie med en av Oslos beste beliggenheter. Vi serverer á la carte og dagens meny. Rettene lages av våre dyktige kokker og er basert på spennende og sesongbaserte råvarer.
Ved grupper på over 10 personer, ta kontakt på post@festningenrestaurant.no
Åpningstider:
Tirsdag - lørdag: 16.00 - 21.30 (siste bordsitting)
Søndag - mandag: stengt (åpner ved lukket arrangement / store selskap)
Avvikende åpningstider sommer 2025:
Siste åpne dag 5. juli. Stengt fra og med 6. juli til og med til tirsdag 19. august, Åpen første dag etter sommeren tirsdag 19. August.
MENY
MIDDAG
CHEF’S MENU
3-retters meny // 3 course menu kr 895,-
4-retters meny // 4 course menu kr 995,-
5-retters meny // 5 course menu kr 1075,-
Crudo of Hamachi
CRUDO AV HAMACHI
med råmarinert agurk, yuzu-vinaigrette og pepperrot
Crudo of Hamachi
with raw marinated cucumber, yuzu vinaigrette and horseradish
Seasonal vegetables
SESONGES GRØNNSAKER
med røkt kolje og ørretrogn
Seasonal vegetables
with smoked haddock and trout roe
Josper grilled chicken
JOSPERGRILLET KYLLING
med supreme-saus, rosmarinolje og spinat
Josper grilled chicken
with supreme sauce, rosemary oil, and spinach
UTVALG AV OSTER
Selection of cheese
DAGENS DESSERT
Daily Dessert
SNACKS
Oysters & Bubbles
ØSTERS & BOBLER
12 stk østers med en flaske av husets Champagne
Oysters & Bubbles
12 pcs oysters served with a bottle of house Champagne
kr 1900,-
Fine de Claire oysters
FINE DE CLAIRE ØSTERS
naturell/topping. 3 eller 6 stk
Fine de Claire oysters
natural/topping 3 or 6 pcs
kr 195,- / kr 375,-
Profiteroles
PROFITEROLES
med ferskostkrem, ørretrogn og pepperrot (3 stk)
Profiteroles
with fresh cheese cream, trout roe, and horseradish (3 pcs)
Kr 185,-
Kr 175,-
SPEKEMAT
Cured meat
Kr 175,-
Caviar
KAVIAR
med toast og tilbehør. 12,5g eller 25g
Caviar
with codements. 12,5g or 25g
Kr 325,- / Kr 590,-
FORRETTER // STARTERS
Kr 255,-
DAGENS FORRETT
Daily starter
Kr 255,-
White asparagus
HVIT ASPARGES
med tomat-beurre blanc, ramsløk, hasselnøtter og estragon
White asparagus
with tomato beurre blanc, ramsons, hazelnuts and tarragon
kr 255,-
Beef tartare
BIFF TARTAR
med røkt majones, sennepsfrø og karse
Beef tartare
with smoked majonaise, mustard seeds, and cress
Kr 275,-
Spaghetti
SPAGHETTI
med kaviar, gressløk og parmesan
Spaghetti
with caviar, chives, and parmesan
Kr 345,-
HOVEDRETTER // MAINS
Kr 445,-
DAGENS HOVEDRETT
Daily Main course
Kr 445,-
Moules frites
BLÅSKJELL
med Pernod nage, pommes frites og aioli
Moules frites
with Pernod nage, french fries, and aioli
Kr 335,-
Turbot
PIGGVAR
i brunet smør, bakt med sitron-smørsaus, limeblader og sesongens grønnsaker
Turbot
in brown butter baked with lemon butter, and seasonal vegetables
Kr 515,-
Dry age cut of the day
DRY AGED BIFF
av dagens utvalg med sesongens garnityr. For 2 personer
Dry age cut of the day
with seasonal garnish. For 2 persons
Pris per dag / Price per day
Grilled sea trout
GRILLET SJØ-ØRRET
med potetpuré, nykål og granskudd
Grilled sea trout
with potato puree, spring cabbage and spruce
kr 475,-
DESSERT OG OST // DESSERT & CHEESE
Kr 185,-
DAGENS DESSERT
Daily dessert
Kr 185,-
White chocolate ganache
HVIT SJOKOLADEGANACHE
med rabarbrakompott, mandler og bringebær
White chocolate ganache
with Rhubarb, almond and raspberries
Kr 195,-
Hazelnut ice cream
HASSELNØTT-IS
med kaviar
Hazelnut ice cream
with caviar
Kr 210,-
Kr 85,-
PETITS FOURS
Petits fours
Kr 85,-
Selection of cheese
UTVALG AV OSTER
med brød og syltetøy
Selection of cheese
with bread and jam
Kr 245,-
SELSKAPSMENY
Selskapsmeny for grupper over 8 personer.
Må bestilles senest 4 dager før. Meld fra om allergier.
Set menu for groups over 8 people.
Must be ordered at least 4 days in advance. Please inform us of any allergies.
MENY 1 / MENU 1
3-retters meny // 3 course menu
Kr 795,-
BEEF TARTARE
BIFF TARTAR
med røkt emulsjon, sennepsfrø og karse
BEEF TARTARE
with smoked egg cream, mustard seeds, and cress
*
OVEN BAKED SEA TROUT
OVNSBAKT SJØ-ØRRET
med potetpuré, nykål, granskudd og hvitvinsvelouté
OVEN BAKED SEA TROUT
with potato puree, spring cabbage, spruce tips, and white wine velouté
*
LEMON CURD
LEMONCURD
med gresskarfrø, rosmarinmelk-is og sitronvinaigrette
LEMON CURD
with pumpkin seeds, rosemary milk ice cream and lemon vinaigrette
MENY 2 / MENU 2
3-retters meny // 3 course menu
Kr 895,-
WHITE ASPARAGUS
HVIT ASPARGES
med tomat-beurre blanc, ramsløk, hasselnøtter og estragon
WHITE ASPARAGUS
with dried tomato beurre blanc, ramsons, hazelnuts, and tarragon
*
GRILLED CHICKEN
JOSPERGRILLET KYLLING
med supreme saus, rosmarinolje og spinat
GRILLED CHICKEN
with supreme sauce, rosmary oil, and potato puree
*
WHITE CHOCOLATE GANACHE
HVIT SJOKOLADEGANACHE
med rabarbra, ristede mandler og bringebær
WHITE CHOCOLATE GANACHE
with rhubarb, toasted almonds, and raspberries
*
Legg til ost for kr 145,- / Add cheese for 145 nok
TILLEGG // ADD ONS
SNACKS
Fine de Claire oysters natural
/
topping
Fine de Claire østers naturell/topping
Kr 61,- per stykk
Fine de Claire oysters natural
/
topping
61 nok per piece
Potato chips with trout roe and sour cream
Potetchips med ørretrogn og rømme
Kr 135,-
Potato chips with trout roe and sour cream
135 nok
Cured meat
Spekemat
Kr 175,-
Cured meat
175 nok
Caviar with codements 12,5g or 25g
Kaviar med toast og tilbehør 12,5g eller 25g
Kr 325,- / Kr 590,-
Caviar with codements 12,5g or 25g
325 / 590 nok