Winemakers Dinner med Ferrari
Velkommen til vår første Winemakers Dinner etter gjenåpning!
For å gjøre det ekstra spesielt, er det Ferrari med sine berømte bobler som kommer på besøk til oss. Med seg har de selveste Cyril Bryn som skal lede an kvelden.
Dato: onsdag 28. mai
Tidspunkt: 18.30
Pris: 1595,- per person. Inkluderer aperitiff, 4 retter og 4 viner.
Betingelser: Ved bestilling noterer du ditt kredittkort som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 800 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet uten å gi beskjed, eller kansellerer samme dag debiteres 1595,- kr per person.
Mer enn noe annet firma i DOC Trento er Ferrari forbundet med produksjon av musserende vin etter metodo classico, nærmere bestemt fremstilling av musserende vin etter den tradisjonelle metoden.
Ferrari Trento ble grunnlagt i 1902 av Giulio Ferrari og har siden den gang vært synonymt med eksepsjonell kvalitet i vinproduksjon. I dag er Ferrari Trento ledet av familien Lunelli, som har videreført Giulio Ferraris visjon om å skape vin av høyeste kvalitet, laget med respekt for naturen og de unike klimatiske forholdene i Trentino-regionen. Samtlige vinmarker som benyttes er sertifisert økologisk.
I 2023 kom nyheten om at Cyril Brun, en av de mest respekterte kjellermesterne i Champagne, flytter fra sin rolle som Chef de Cave hos Charles Heidsieck til Ferrari og de italienske alper. Cyril er allerede i gang med finjusteringer av produksjonen, som å øke andelen reservevin, anvende skreddersydd liqueur de dosage til hver enkelt cuvée, og å bytte korker til Mytik Diam for å ha mer kontroll over oksygeninnslippet i flaskene.
I 2023 kom nyheten om at Ferrari hadde gjort et realt kjellermester-kupp – champagne-legenden Cyril Brun hadde bestemt seg for å bytte ut Champagnes bølgende åser med Trentinos majestetiske fjell! Dette er virkelig en gamechanger og en gigantisk fjær i hatten – ikke bare for Ferrari, men for hele Trentodoc-appellasjonen. At en fransk kjellermester i toppsjiktet for første gang velger å flytte fra Champagne til Italia, viser at Trentodoc ikke lenger bare produserer «alternative bobler», men er en kategori hvor de beste musserende vinene er på nivå med verdenseliten. Ferrari har alltid vært banebrytende på sitt felt, og dette strategiske mesterstykket av en rekruttering viser at de tenker stort og sikter høyt.
Cyril Brun er kjent for sin finslipte blendekunst, solide erfaring med lang bunnfallslagring og enestående evne til å skape sofistikerte og elegante viner som balanserer friskhet, dybde og kompleksitet. Etter mange år som kjellermester hos Charles Heidsieck, som er et Champagne-hus som er kjent for sine lagringsdyktige viner, tar han nå med seg denne ekspertisen til Ferrari. Med Cyril bak spakene kan vi dermed forvente enda mer finesse, struktur og presisjon i Ferraris viner fremover.