FESTNINGEN RESTAURANT
Festningen Restaurant er et brasserie med en av Oslos beste beliggenheter. Vi serverer a la carte og dagens meny. Rettene lages av våre dyktige kokker og er basert på spennende og sesongbaserte råvarer.
Ved grupper på over 10 personer, ta kontakt på post@festningenrestaurant.no
Åpningstider:
Mandag - lørdag: 11.30 - 21.30 (siste bordsitting)
Søndag: stengt (åpner ved lukket arrangement / store selskap)
MIDDAGSMENY
CHEF’S MENU
CHEF’S MENU
3-retters meny // 3 course menu kr 895,-
4-retters meny // 4 course menu kr 995,-
5-retters meny // 5 course menu kr 1075,-
Confited trout
KONFITERT ØRRET
med selleri, eple og persille
Confited trout
with celeriac, apple, and parsley
Seasonal vegetables
SESONGES GRØNNSAKER
med brunet smørsaus og grønne hyllebær
Seasonal vegetables
with brown butter sauce, and green elderberries
Fallow deer
HJORT
med jordskokk, potetsufflé, solbær og granskudd
Fallow deer
with Jerusalem artichoke, potato souffle cassis and spruce
UTVALG AV OSTER
Selection of cheese
DAGENS DESSERT
Daily Dessert
SNACKS
Fine de Claire oysters
FINE DE CLAIRE ØSTERS
naturell. 3 eller 6 stk
Fine de Claire oysters
natural. 3 or 6 pcs
kr 195,- / kr 375,-
Fine de Claire oysters
FINE DE CLAIRE ØSTERS
med pasjonsfrukt og limebladolje. 3 eller 6 stk
Fine de Claire oysters
with passion fruit and lime leave oil. 3 or 6 pcs
kr 195,- / kr 375,-
Profiteroles
PROFITEROLES
med ferskostkrem, ørretrogn og pepperrot (3 stk)
Profiteroles
with fresh cheese cream, trout roe, and horseradish (3 pcs)
Kr 185,-
Kr 175,-
SPEKEMAT
Cured meat
Kr 175,-
Caviar
KAVIAR
med toast, rømme og sjalottløk. 12,5g eller 25g
Caviar
toast, sour cream and shallots. 12,5g or 25g
Kr 325,- / Kr 590,-
FORRETTER // STARTERS
Confited trout
KONFITERT ØRRET
med myse, selleri, pepperrot og eple
Confited trout
with whey celeriac, horseradish and apple
kr 255,-
Spelt risotto
SPELTRISOTTO
med steinsopp og urtesalat
Spelt risotto
with porcini and herb salad
Kr 245,-
Beef tartare
BIFF TARTAR
med røkt majones, sennepsfrø og karse
Beef tartare
with smoked majonaise, mustard seeds, and cress
Kr 275,-
Spaghetti
SPAGHETTI
med sort trøffel og hvit trøffelkrem
Spaghetti
with shaved black truffle and white truffle cream
Kr 345,-
HOVEDRETTER // MAINS
Kr 445,-
DAGENS HOVEDRETT
Daily Main course
Kr 445,-
Pan fried turbot
PANNESTEKT PIGGVAR
med sitrus beurre blanc, limeblad og sesongens grønnsaker
Pan fried turbot
with citrus beurre blanc, lime leave and seasonal vegetables
Kr 515,-
Josper grilled lamb culotte
JOSPERGRILLET LAMME-CULOTTE
med karamellisert krem, beter og rosmarinolje
Josper grilled lamb culotte
with caramelized cream, beets and rosemary oil
Kr 515,-
Dry age beef cut of the day
DRY AGED BIFF
dagens utvalg med sesongens garnityr. For 2 personer
Dry age beef cut of the day
with seasonal garnish. For 2 persons
Kr 595,- per person
Catch of the day
DAGENS FANGST
med blomkål, potetpuré og champagne
Catch of the day
with cauliflower, potato purree and champagne
kr 435,-
DESSERT OG OST // DESSERT & CHEESE
Blueberries
BLÅBÆR
med gresskarfrøpraliné og popcorn-is
Blueberries
with pumpkin seed pralin and popcorn ice cream
Kr 185,-
Plums
PLOMMER
med kokos-crème pâtissière og kardemommeis
Plums
with coconut crem patisserie cardamome ice cream
Kr 195,-
Hazelnut ice cream
HASSELNØTT-IS
med kaviar
Hazelnut ice cream
with caviar
Kr 210,-
Kr 85,-
PETITS FOURS
Petits fours
Kr 85,-
Selection of cheese
UTVALG AV OSTER
med brød og syltetøy
Selection of cheese
with bread and jam
Kr 245,-
SELSKAPSMENY
Selskapsmeny for grupper over 8 personer.
Må bestilles senest 4 dager før. Meld fra om allergier.
Set menu for groups over 8 people.
Must be ordered at least 4 days in advance. Please inform us of any allergies.
MENY 1 / MENU 1
3-retters meny // 3 course menu
Kr 795,-
3-retters meny // 3 course menu
Kr 795,-
Beef tartare
BIFF TARTAR
med røkt majones, sennepsfrø og karse
Beef tartare
with smoked mayonnaise, mustard seeds and cress
*
CATCH OF THE DAY
DAGENS FANGST
med blomkål, potetpuré og champagne
CATCH OF THE DAY
with cauliflower, potato puree and champagne
*
HARDANGER PLUMS
HARDANGERPLOMMER
med crème patisserie, kardemommeis og kokos
HARDANGER PLUMS
with crème patisserie cardamom ice cream and coconut
MENY 2 / MENU 2
3-retters meny // 3 course menu
Kr 895,-
CONFITED TROUT
KONFITERT ØRRET
med sellerirot, eple, pepperrot og persille
CONFITED TROUT
with celeriac, apple, horseradish and parsley
*
JOSPER GRILLED LAMB CULOTTE
JOSPERGRILLET LAMME-CULOTTE
med karamellisert fløte, beter og rosmarinolje
JOSPER GRILLED LAMB CULOTTE
with caramelized cream, beets and rosemary oil
*
BLUEBERRIES
BLÅBÆR
med gresskarkjerne-financier og popcorn-is
BLUEBERRIES
with pumpkin seed financier and popcorn ice cream
*
Legg til ost for kr 145,- / Add cheese for 145 nok
TILLEGG // ADD ONS
SNACKS
Fine de Claire oysters natural
Fine de Claire østers naturell
Kr 61,- per stykk
Fine de Claire oysters natural
61 nok per piece
Fine de claire oyster with passion fruit and lime leave oil
Fine de claire-østers med pasjonsfrukt og limebladolje
Kr 61,- per stykk
Fine de claire oyster with passion fruit and lime leave oil
61 nok per piece
Profitarol with cheese, trout roe and horseradish (3 pcs)
Profiterole med fersk ost, ørretrogn og pepperrot (3 stk)
Kr 185,-
Profitarol with cheese, trout roe and horseradish (3 pcs)
185 nok
Cured meat
Spekemat
Kr 175,-
Cured meat
175 nok
Caviar with toast, sour cream and shallots. 12,5g or 25g
Kaviar med toast, rømme og sjalottløk. 12,5g eller 25g
Kr 325,- / Kr 590,-
Caviar with toast, sour cream and shallots. 12,5g or 25g
325 / 590 nok