FESTNINGEN RESTAURANT
Festningen Restaurant er et brasserie med en av Oslos beste beliggenheter. Vi serverer a la carte og dagens meny. Rettene lages av våre dyktige kokker og er basert på spennende og sesongbaserte råvarer.
Ved grupper på over 10 personer, ta kontakt på post@festningenrestaurant.no
Åpningstider:
Mandag - lørdag: 11.30 - 21.30 (siste bordsitting)
Søndag: stengt (åpner ved lukket arrangement / store selskap)
MIDDAGSMENY
CHEF’S MENU
CHEF’S MENU
3-retters meny // 3 course menu kr 895,-
4-retters meny // 4 course menu kr 995,-
5-retters meny // 5 course menu kr 1075,-
Smoked salmon
RØKT LAKS
med råmarinert kål, pepperrotkrem og skorsonerrotchips
Smoked salmon
with raw marinated cabbage, horseradish cream, and salsify chips
Potato
POTET
med trøffel og egg
Potato
with truffle and egg
Fallow deer
HJORT
med grønnkål, grillet sellerirot, steinsopp- og bringebærsaus og tyttebær
Fallow deer
with curly kale, grilled celeriac, porcini & raspberry sauce, and lingonberries
UTVALG AV OSTER
Selection of cheese
DAGENS DESSERT
Daily Dessert
SNACKS
Fine de Claire oysters
FINE DE CLAIRE ØSTERS
naturell. 3 eller 6 stk
Fine de Claire oysters
natural. 3 or 6 pcs
kr 195,- / kr 375,-
Fine de Claire oysters
FINE DE CLAIRE ØSTERS
med pasjonsfrukt og limebladolje. 3 eller 6 stk
Fine de Claire oysters
with passion fruit and lime leave oil. 3 or 6 pcs
kr 195,- / kr 375,-
Profiteroles
PROFITEROLES
med ferskostkrem, ørretrogn og pepperrot (3 stk)
Profiteroles
with fresh cheese cream, trout roe, and horseradish (3 pcs)
Kr 185,-
Kr 145,-
SPEKEMAT
Cured meat
Kr 145,-
Caviar
KAVIAR
med toast, rømme og sjalottløk. 12,5g eller 25g
Caviar
toast, sour cream and shallots. 12,5g or 25g
Kr 325,- / Kr 590,-
FORRETTER // STARTERS
Smoked salmon
RØKT LAKS
med råmarinert kål, pepperrotkrem og skorsonerrotchips
Smoked salmon
with raw marinated cabbage, horseradish cream, and salsify chips
kr 245,-
Langoustine bisque
SJØKREPS-BISQUE
med gresskarravioli, fikenbladolje og ’nduja
Langoustine bisque
with pumpkin ravioli, fig leave oil, and ’nduja
Kr 255,-
Beef tartare
BIFF TARTAR
med trøffelmajones og syltet shimeji-sopp
Beef tartare
with truffle mayonnaise and pickled shimeji mushroom
Kr 265,-
Spaghetti
LINGUINE
med sort trøffel og hvit trøffelkrem
Spaghetti
with shaved black truffle and white truffle cream
Kr 295,-
HOVEDRETTER // MAINS
Fallow deer
HJORT
med grønnkål, grillet sellerirot, steinsopp– og bringebærsaus og tyttebær
Fallow deer
with curly kale, grilled celeriac, porcini & raspberry sauce, and lingonberries
Kr 454,-
Wild duck
VILLAND
med beter, bakt løk, appelsinsjy og endive
Wild duck
with beet root, baked onion, orange jus, and endive
Kr 415,-
Pan fried turbot
PANNESTEKT PIGGVAR
med sitrus beurre blanc, limeblad og sesongens grønnsaker
Pan fried turbot
with citrus beurre blanc, lime leave and seasonal vegetables
Kr 515,-
Catch of the day
DAGENS FANGST
med savoykål, bacon og blåskjell-safransaus
Catch of the day
with savoy cabbage, bacon and mussel-saffron nage
Kr 435,-
Dry age beef cut of the day
DRY AGED BIFF
dagens utvalg med sesongens garnityr. For 2 personer
Dry age beef cut of the day
with seasonal garnish. For 2 persons
Kr 595,- per person
DESSERT OG OST // DESSERT & CHEESE
Cardamom ice cream
KARDEMOMME-IS
med ristet mandel- og kanelkrisp
Cardamom ice cream
with toasted almond and cinamon crisp
Kr 185,-
Dark chocolate ganache
MØRK SJOKOLADEGANACHE
med ristet pistasjis, sviske og havrecrumble
Dark chocolate ganache
with roasted pistachio ice cream, prune, and oat crumble
Kr 185,-
Hazelnut ice cream
HASSELNØTT-IS
med kaviar
Hazelnut ice cream
with caviar
Kr 195,-
Stratossjokolade 75,-
PETITS FOURS
Bakt eple 85,-
Stratossjokolade 75,-
Petits fours
Baked apple Kr 85,-
Stratos chocolate Kr 75,-
Selection of cheese
UTVALG AV OSTER
med brød og syltetøy
Selection of cheese
with bread and jam
Kr 245,-
SELSKAPSMENY
Selskapsmeny for grupper over 8 personer.
Må bestilles senest 4 dager før. Meld fra om allergier.
Set menu for groups over 8 people.
Must be ordered at least 4 days in advance. Please inform us of any allergies.
MENY 1 / MENU 1
3-retters meny // 3 course menu
Kr 795,-
3-retters meny // 3 course menu
Kr 795,-
Smoked salmon
RØKT LAKS
med råmarinert kål, pepperrotkrem og skorsonerrotchips
Smoked salmon
with raw marinated cabbage, horseradish cream, and salsify chips
*
Fallow deer
HJORT
med grønnkål, grillet sellerirot, steinsopp– og bringebærsaus samt tyttebær
Fallow deer
with curly kale, grilled celeriac, porcini raspberry sauce, and lingonberries
*
Cardamom ice cream
KARDEMOMMEIS
med ristet mandel- og kanelkrisp
Cardamom ice cream
with toasted almond and cinamon crisp
MENY 2 / MENU 2
3-retters meny // 3 course menu
Kr 895,-
Beef Tartare
BIFF TARTAR
med trøffelmajones og syltet shimeji-sopp
Beef Tartare
with truffle mayonnaise and pickled shimeji mushroom
*
Catch of the day
DAGENS FANGST
med savoykål, bacon og blåskjell–safransaus
Catch of the day
with savoy cabbage, bacon and mussel-saffron nage
*
Dark chocolate ganache
MØRK SJOKOLADEGANACHE
med ristet pistasjis, sviskepuré og havrecrumble
Dark chocolate ganache
with roasted pistachio ice cream, prune puree and oat crumble
*
Legg til ost for kr 145,- / Add cheese for 145 nok
TILLEGG // ADD ONS
SNACKS
Fine de Claire oysters natural
Fine de Claire østers naturell
Kr 61,- per stykk
Fine de Claire oysters natural
61 nok per piece
Fine de claire oyster with passion fruit and lime leave oil
Fine de claire-østers med pasjonsfrukt og limebladolje
Kr 61,- per stykk
Fine de claire oyster with passion fruit and lime leave oil
61 nok per piece
Profitarol with cheese, trout roe and horseradish (3 pcs)
Profiterole med fersk ost, ørretrogn og pepperrot (3 stk)
Kr 185,-
Profitarol with cheese, trout roe and horseradish (3 pcs)
185 nok
Cured meat
Spekemat
Kr 175,-
Cured meat
175 nok
Caviar with toast, sour cream and shallots. 12,5g or 25g
Kaviar med toast, rømme og sjalottløk. 12,5g eller 25g
Kr 325,- / Kr 590,-
Caviar with toast, sour cream and shallots. 12,5g or 25g
325 / 590 nok